Frankrijk Italië Spanje

 

Carolina van Hellenberg Hubar-Ramacciotti geeft leiding aan de Italiaanse Desk van Voorneman Geenen, waar zij zich vooral toelegt op onroerend goedtransacties in haar Italië. Haar Italiaanse juridische achtergrond en uitgebreide netwerk in haar vaderland stellen haar in staat tot een unieke dienstverlening. Volledig ingeburgerd in Nederland kan zij perfect de verbinding leggen ons land en Italië.


Carolina van Hellenberg Hubar studeerde giurisprudenza (rechten) aan de Università degli Studi di Milano, Italia (1980). Zij behaalde daarnaast het diploma academische opleiding voor herintredende juristen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (1994). Ook is zij in het bezit van het Nederlandse diploma beëdigd tolk-vertaler Italiaans. Zij is lid van de Pin Yin-commissie onder auspiciën van de Nederlandse vereniging voor Rechtsvergelijking. 
In de bijna 30 jaar dat zij in Nederland woont deed zij veel relevante werkervaring op. Zo was zij werkzaam als Italiaanstalige juriste bij advocatenkantoren te Breda en Amsterdam en was zij persoonlijk medewerkster van een lid van het Europees Parlement. Ook werkte zij vele jaren als freelance vertaalster voor het Europese Hof van Justitie en treedt zij op als zelfstandig adviseur van een Nederlandse holding van Italiaanse vennootschappen. Sinds 2004 is zij als zelfstandig adviseur verbonden aan Voorneman Geenen.
Talenkennis: Italiaans moedertaal, Nederlands vloeiend, Engels goed, Frans goede passieve kennis.

Carolina van Hellenberg Hubar werkt intensief samen met een zeer vooraanstaande Italiaanse notaris, haar oom Ludovico Barassi uit Milaan. Notaris Barassi is naast zijn bloeiende praktijk voorzitter geweest van de Nationale Orde van Notarissen. Daarnaast was hij jarenlang docent op de School voor de Notariaat in Milaan en lid van de Notariële Raad in Milaan. Ook bekleedt hij diverse neven- en erefuncties in stichtingen en raden van bestuur. Zo is hij onder meer als adviseur verbonden aan het beroemde Teatro alla Scala.